Izabrani doktori: Posljednji napad na ljekara samo je kap koja preliva čašu

"Poštovani građani, onaj koga napadate može sjutra biti potreban da spasi vaš život i život vaših bližnjih"

4350 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Posljednji događaj u Hitnoj pomoći koji je kulminirao fizičkim napadom na ljekara u Podgorici samo je kap koja preliva čašu.

To su u saopštenju dostavljenom medijima poručili izabrani doktori Crne Gore, koji su tim putem pružili podršku kolegama i zaposlenim u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP).

"Izabrani doktori u mnogim situacijama su usmjereni na neposrednu saradnju sa kolegama u Hitnoj pomoći i na taj način smo svjedoci svakodnevnog pritiska građana i neverbalnih napada na zdravstvene radnike u Hitnoj pomoći", kažu u saopštenju.

Kažu da kao kolege koje trpe iste postupke građana u ambulantama u Domovima zdravlja, upućuju apel svim građanima Crne Gore da je napad na zdravstvenog radnika istovremeno i napad na institucije zdravstvenog sistema i samu državu.

"Poštovani građani, onaj koga napadate može sjutra biti potreban da spasi vaš život i život vaših bližnjih. Drage kolege iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć, hvala Vam na svakodnevnoj sardanji sa nama izabaranim doktorima. Uz vas smo zakletvom i srcem, zaključuju u saopštenju.

Bonus video: