Opštine Gusinje i Ivanjica potpisale ugovor za nabavku vozila i oprema za komunalna preduzeća

"Za Gusinje je namijenjeno oko 210.000 eura, dok će se projekat realizovati u naredne dvije godine", saopšteno je iz Opštine Gusinje

5766 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanak, Foto: Opština Gusinje
Sa sastanak, Foto: Opština Gusinje

Opštine Gusinje i Ivanjica potpisale su ugovor za prekogranični projekat vrijedan 389.635 eura, kojim će biti nabavljena specijalizovana vozila i oprema za komunalna preduzeća.

Projekat će se realizovati u naredne dvije godine, dok su ga u Beogradu potpisali predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić i njen kolega iz Opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, navodi se u saopštenju Opštine Gusinje.

Prema projektu, za Gusinje je namijenjeno oko 210.000 eura dok će preostali iznos pripasti Opštini Ivanjica.

"Takođe, potpisan je i partnerski Ugovor između dvije opštine kojim se definišu međusobne obaveze na realizaciji projekta", dodaje se u saopštenju.

Iz Opštine Gusinje naglašavaju da će realizacijom "ovog projekta biti unaprijeđen sistem upravljana otpadom u Gusinju i Ivanjici".

Prekogranični projekat "Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO", 84,90 odsto će finansirati Evropska Unija, dok će ostatak novca dati dvije lokalne samouprave.

"Ovo je treći odobreni IPA prekogranični projekat Opštini Gusinje, dok će narednih dana biti potpisan i i četvrti sa opštinom Puka iz Albanije. Vrijednost ovog ugovora biće 300 hiljada eura od čega će više od 50 odsto sredstava pripasti Gusinju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: