Ulićević: Ako nisu kupili "nijednu lopatu pijeska" odakle Bemaksu šljunak

Naglašava da su mještani Grbavaca više puta protestovali zbog izvlačenja šljunka od strane Bemaksa i povezanih kompanija, kojim se kako kaže, mijenja tok Morače i zbog kojeg presušuju njihovi bunari

7014 pregleda 7 komentar(a)
Ulićević, Foto: Prava Crna Gora
Ulićević, Foto: Prava Crna Gora

Svetozar Ulićević odbornik Prave Crne Gore u SO Zeta, ponovio je tvrdnje da kompanija Bemaks vadi šljunak iz korita Morače, i upitao da ako nisu kupili "nijednu lopatu pijeska", odakle im šljunak za građenje širom države.

To je kazao povodom jučerašnjeg reagovanja pravnog zastupnika kompanije "Bemax", advokata Zorana Piperovića, na njegove prethodne navode o eksploataciji šljunka.

"Bemaks, preko Vas, pokušava izvrtanjem mojih riječi da se oslobodi odgovornosti za nanošenje štete na koritu rijeke Morače. Rekao sam da je Bemaks preuzimao šljunak, jer je Bemaks kao izvođač radova radio na različitim građevinskim projektima za investitore koji su plaćali te radove", navodi se u saopštenju medijskog tima Prave Crne Gore.

Ulićević tvrdi da, "Bemaks ima fabriku betona kojoj treba šljunak za proizvodnju, a šljunak vadi iz korita Morače. Ovo ste gospodine Piperoviću sami potvrdili izjavom da "kompanija Bemax nije lopatu šljunka kupila, nikada, ni od koga".

"Firmu koju zastupate ste optužili za krađu, s obzirom da ste doslovce kazali da firma koju zastupate nije nikada ni od koga kupila lopatu šljunka. Kako ste onda, kao privatna firma, gradili po Crnoj Gori, i odakle vam onda šljunak?", upitao je Ulićević.

Naglašava da je Bemaks radio sa više podizvođača na dionici autoputa Smokovac – Mateševo i projektima u Podgorici.

On tvrdi da se radi o zajedničkim poslovima, "u kojima je učestvovalo više građevinskih kompanija na više gradilišta. S obzirom na činjenicu da je Glavni grad davao najbolje i najveće građevinske poslove Bemaksu i da su uhvaćeni na djelu drugi prevoznici građevinskog materijala, koje su Zećani vidjeli svojim očima kako nelegalno vade šljunak, sve je jasno onome ko želi da vidi".

Ulićević ističe da jedino Piperović koji je takođe iz Zete, "tačnije iz Mojanovića žmuri na zloupotrebe Bemaksa, a na štetu njegovih Zećana. Zećani vide šta radi Bemaks i kompanije koje su sa njim povezane".

Naglašava da su mještani Grbavaca više puta protestovali zbog izvlačenja šljunka od strane Bemaksa i povezanih kompanija, kojim se kako kaže, mijenja tok Morače i zbog kojeg presušuju njihovi bunari.

"Žalili su se na štetu koju im nanosi Bemaks odlazećem Gradonačelniku Podgorice, koji nije imao sluha za njihove probleme i za devastiranu obalu Morače u blizini njihovog sela. On je umjesto da pomogne mještanima Zete koji su pretrpjeli štetu zbog uništavanja obale Morače pristao na odvajanje Zete od Podgorice i tako mislio da pobjegne od odgovornosti za štetu koju je nanio Zećanima", dodaje Ulićević.

Dodaje da je nužno da "Piperović, počne da savjetuje svoje poslodavce da konačno počnu poštovati Zakon, jer Zećani više neće tolerisati njihove nelegalne aktivnosti".

"Ne morate, kako ste kazali, da čekate tri dana za tužbu protiv mene, već Vas pozivam da tužbu predate koliko je danas, pa ćemo na sudu da vidimo kako to da, kako ste kazali, kompanija Bemaks nikada nije, ni od koga, kupila lopatu šljunka", zaključio je Svetozar Ulićević.

Bonus video: