Inspekcije kontrolisale rad lokala u Ulcinju i Cetinju, izdato preko 20 prekršajnih naloga

"Utvrđene nepravilnosti su se odnosile velikim dijelom na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, neoglašavanje slobodnog radnog mjesta, neisticanje cjenovnika u ugostiteljskim objektima..."

6881 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove u Ulcinju i Cetinju kontrolisale su rad ugostiteljskih objekata i izdale preko 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 13.150 eura.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, Sanitarna inspekcija je u Ulcinju izdala osam prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.000 eura, inspekcija rada tri prekršajna naloga u iznosu od 1.350 eura dok je turistička inspekcija izdala dva prekršajna naloga u iznosu od 900 eura. Takođe, podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka dok je u jednom slučaju subjektu nadzora ukazano na otklanjanje nepravilnosti.

U prijestonici Cetinje inspekcija rada je izdala jedan prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 1.100 eura i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Sanitarna inspekcija je izdala šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 4.200 eura dok je turistička inspekcija izdala jedan prekršajni nalog u iznosu od 600 eura.

"Utvrđene nepravilnosti su se odnosile velikim dijelom na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima, neoglašavanje slobodnog radnog mjesta, neisticanje cjenovnika u ugostiteljskim objektima, reklamiranje vrste i kategorije suprotno rješenju o obavljanju ugostieljske djelatnosti kao i na neposjedovanje uredno ovjerenih sanitarnih knjižica. Uprava za inspekcijske poslove će i u narednom periodu organizovati akcije pojačanog nadzora u svim opštinama širom Crne Gore i na taj način učiniti sve da stane na kraj nelegalnom poslovanju kada je u pitanju rad privrednih subjekata", navodi se u saopštenju.

Bonus video: