Učenici tivatskih škola sadili drveće

Posljednjeg dana “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu će se u petak održati "Car Free Day", pa će Ulica Druge dalmatinske brigade u centru grada biti privremeno zatvorena za saobraćaj
0 komentar(a)
Evropska nedjelja mobilnosti, Foto: Siniša Luković
Evropska nedjelja mobilnosti, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.09.2017. 12:41h

U sklopu obiježavanja "Evropske nedjelje mobilnosti" učenici Osnovne škole "Drago Milović" i Srednje mješovite škole "Mladost" iz Tivta u dvorištima te dvije obrazovne ustanove sadili su drveće.

Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat koji je sa opštinskim Zelenim timom organizatior niza interseantnih manifestacija kojima se obilježava "Evropska nedjelja mobilnosti", kazala je da je Opština obezbijedila ukupno devet sadnica stabala visine 3,5 do 4 metra, a koje su djeca posadila u dvorištima svojih škola.

"Pored ostaloga, tu su sadnice rogača, jasena, gloga, košćele i indijskog jorgovana. Očekujem da će redovnim zalivanjem i održavanjem, ova stabla narasti i da će ovo biti jedan prostor za divljenje u njihovim dvorištima, gdje će učenici uživati u hladu ovih stabala, kako tokom školskih tako i vannastavnih aktivnosti", kazala je Jelić.

U sklopu obilježavanja Nedjelje mobilnosti sinoć je na gradskoj rivi Pine priređena i manifestacija nazvana “Poezija na biciklu”.

Stihove na biciklu, čitali su Vladan Vuksanović i Bojana Popadić iz NVO "Škart", koja je bila suorganizator ove nesvakidašnje poetske večeri.

Posljednjeg dana “Evropske nedjelje mobilnosti” u Tivtu će se u petak održati "Car Free Day", pa će Ulica Druge dalmatinske brigade u centru grada biti privremeno zatvorena za saobraćaj.

Na ulici oslobođenoj od vozila održaće se takmičenje djece u vještini na biciklističkom poligonu i u stručnosti u snalaženju u saobraćaju.

Učestvovaće učenici prvih razreda osnovnih škola, a njima će pridružiti i mališani vrtića "Bambi".

Bonus video: