Jokić: Hrvatski narod stub razvoja i postojanja društva

Predsjednik Opštine Kotor, čestitajući Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, istakao značaj i bogatstvo multietičnosti i multikulturalnosti Kotora i Boke

1522 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić priredio je prijem za zvaničnike hrvatskih udruženja i Hrvatske građanske inicijative (HGI), povodom 13. januara - Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

Prijemu su prisustvovali predsjednica opštinskog odbora HGI Ljiljana Velić, predsjednica Hrvatskog građanskog društva Rafaela Pina Lazarević, prvi predsjednik Hrvatskog građanskog društva Tripo Šubert, predsjednica Matice hrvatske - ogranak Boka kotorska Marija Mihaliček, i predsjednica Hrvatskog kulturnog društva „Tomislav“ Zrinka Velić.

Jokić je, čestitajući Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, istakao značaj i bogatstvo multietičnosti i multikulturalnosti Kotora i Boke uopšte, naglašivši da hrvatski narod predstavlja konstutitivni narod, stub razvoja i postojanja društva grada Kotora i Crne Gore.

"Predstavnici hrvatskih udruga su se zahvalili na prijemu i istakli dobru saradnju koju imaju sa lokalnom upravom izrazivši zadovoljstvo planiranim budućim zajedničkim projektima sa lokalnom upravom i sa obostranom željom da ovak prijem postane tradicija", saopšteno je iz Opštine.

KO HR
foto: Opština Kotor

Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, ustanovljen 2020. godine, obilježava se 13. januara, na dan kada su mošti Svetog Tripuna, zaštitnika grada donijete u Kotor.

Na zgradi Opštine Kotor uz zastavu Crne Gore danas je istaknuta i zastava Hrvatske.

Bonus video: