Timonije posjetio Policijsku akademiju: Francuska otvorena za obuku i unapređenje kvaliteta policije CG

Timonije i Stanišić su saglasni da su organizovani kriminal, korupcija, trgovina ljudima, prekogranična saradnja, javni red i mir i kompjuterski kriminal, samo neke od tema od zajedničkog interesa ne samo Crne Gore i Francuske, već i država u regionu i čitave Evropske unije

10127 pregleda 1 komentar(a)
Timonije, Foto: Policijska akademija
Timonije, Foto: Policijska akademija

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije, kazao je da je ta zemlja otvorena za svaki vid saradnje, posebno na polju obuke i unapređenja kapaciteta crnogorske policije.

To je saopštio tokom posjete Policijskoj akademiji tokom koje se sastao sa direktorom akademije, Vladimirom Stanišićem, navodi se u saopštenju VŠŠ Policijska akademija Danilovgrad.

Timonije je iskazao interesovanje za saradnju akademije i drugih policijskih obrazovnih institucija kao i za predmete, dužinu trajanja i koncepciju obrazovnog programa policajaca.

"O toku i zaključcima sastanka, obavijestiću Misiju OEBS-a i Delegaciju EU u Crnoj Gori", zaključio je Timonije, kazavši da su te institucije bitni partneri u daljem radu i razvoju akademije i unapređenja rada crnogorske policije i drugih bezbjednosnih službi.

Timonije i Stanišić su saglasni da su organizovani kriminal, korupcija, trgovina ljudima, prekogranična saradnja, javni red i mir i kompjuterski kriminal, samo neke od tema zajedničkog interesa ne samo Crne Gore i Francuske, već i država u regionu i čitave Evropske unije.

Stanišić je Timonijea upoznao sa istorijatom, djelatnošću i kapacitetima ustanove, kao i sa izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu i djelovanju, zaključuje se u saoštenju.

Bonus video: