Kadić se upoznao sa funkcionisanjem obaveznog zdravstvenog osiguranja Slovenije

"Kontrola i propisivanje ljekova, racionalizacija putnih troškova i naknade za bolovanja, kao i zaključivanje ugovora sa javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama i modeli međunarodne saradnje takođe su bili tema održanog sastanka"

4090 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FZO
Foto: FZO

Vršilac dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), Vuk Kadić, boravi u radnoj posjeti Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

U okviru posjete Kadić se, kako je saopšteno iz FZO, sastao se sa direktoricom Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Tatjanom Mlakar i njenim saradnicima.

"Ovom prilikom predstavljeni su načini funkcionisanja obaveznog zdravstvenog osiguranja Slovenije, kao i razmjena iskustava u primjeni modela plaćanja primarne i sekundarne djelatnosti. Kontrola i propisivanje ljekova, racionalizacija putnih troškova i naknade za bolovanja, kao i zaključivanje ugovora sa javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama i modeli međunarodne saradnje takođe su bili tema održanog sastanka", navodi se u saopštenju.

Vuk Kadić Slovenija
foto: FZO

Glavni cilj radne posjete, kako se dodaje, bila je analiza postojećeg stanja u zdravstvenom sistemu Slovenije i Crne Gore i utvrđivanje daljih koraka ka unaprijeđenju buduće saradnje i poboljšanju zdravstvene usluge na zadovoljstvo osiguranika u Crnoj Gori.

Bonus video: