Lakušić: I dalje se vrši nelegalna eksploatacija šljunka u koritu Morače

"Pohvalno je što je spriječeno premještanje asfaltne baze Tehnoputa, ali nelegalne separacije jutros nesmetano rade", kazao je predsjednik borda preduzeća "Regionalni vodovod Crnogorsko promorje"

14321 pregleda 19 komentar(a)
Lakušić, Foto: Printscreen YouTube
Lakušić, Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Odbora direktora preduzeća "Regionalni vodovod Crnogorsko promorje" Zoran Lakušić upozorio je da se i dalje vrši nelegalna eksploatacija šljunka u koritu rijeke Morača.

"Pohvalno je što je spriječeno premještanje asfaltne baze Tehnoputa, ali nelegalne separacije jutros nesmetano rade! Država je trebalo da sprovede zakone znatno ranije, da procesuira lica koja i danas kradu državno dobro, uništavaju životnu sredinu, uzurpiraju državno zemljište. Država ima sve mehanizme da sruši nelegalne separacije, da konfiskuje mašine kojima se vrši krivično djelo i procesuira odgovorne i naplati štetu", napisao je Lakušić na Fejsbuku.

Kazao je da se nelegalna eksploatacija šljunka i pijeska i dalje vrši i da za nju još nema adekvatnih sankcija.

"Sve zavisi od postupanja nadležnih institucija, te imajući u vidu značaj izvorišta Bolje sestre za ukupan društveno-ekonomski razvoj Crne Gore, neophodno je da se, uz Regionalni vodovod i naučnu zajednicu, u navedenu problematiku na sistemski način uključe svi relevantni državni organi koji su institucionalno zaduženi i odgovorni za stanje životne sredine i upravljanje vodama.

"Potrebno je da se zajedničkim snagama uklone separacije i prekine nelegalna eksplotacija šljunka, i najzad stane na kraj devastaciji čije su posljedice pogubne po životnu sredinu, izvorište Bolje sestre i naravno, po vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, na čije uspješno funkcionisanje se oslanjaju i prihodi ostvareni od ljetnje turističke sezone", zaključio je Lakušić.

Bonus video: