Prva međunarodna konferencija učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope

Učesnicima konferencije se obratio i profesor Goran Kiković u ime crnogorskog Ministarstva prosvjete

2774 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije
Sa konferencije

Prva međunarodna konferencija učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope, pod nazivom "Izazovi u radu domova - dijalogom do napretka", održana je od 10. do 12. januara u Beogradu.

Učesnicima konferencije, u organizaciji Doma učenika srednjih škola "Milutin Milanković" iz Beograda, obratio se, između ostalih, i profesor Goran Kiković u ime crnogorskog Ministarstva prosvjete.

Na konferenciji, na kojoj je, uz ustanove iz Srbije, učestvovalo više od 30 ustanova iz inostranstva, su učestovale i ustanove iz Crne Gore, kao i otpravnik poslova crnogorske ambasade u Beogradu.

Direktor Doma učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ je, kako je saopšteno iz te ustanove, na otvaranju konferencije istakao da konferencija predstavlja jedinstvenu priliku da se razmijene iskustva, analiziraju izazovi i definišu moguća rešenja problema u radu domova. "Saradnja rukovodilaca učeničkih i studentskih domova, kao i predstavnika nadležnih institucija je važan korak naprijed u pozicioniraju i prepoznavanju domova kao strateških ustanova svake države i društva", kazao je on.

Učesnici konferencije su se složili da je konferencija bila jedinstvena prilika da se razmijene iskustva i učini više za učenike koji se redovno školuju izvan mjesta stalnog boravka pa zbog toga borave u đačkim domovima, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: