Joanikije odlikovao Milana Lekića, svečanosti prisustvovao i ambasador Rusije

"Ono što mogu da obećam jeste da će naša kompanija, kao kičma energetskog sektora i industrijske proizvodnje u Crnoj Gori, nastaviti da pomaže našu Crkvu, i da služi na korist i ponos svih građana", poručio je Lekić

19805 pregleda 37 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja
Foto: Rudnik uglja

Rudnik uglja AD Pljevlja saopštio je da je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ordenom Svetog Petra drugog Lovćenskog Tajnovidca prvog stepena odlikovao izvršnog direktora te kompanije Milana Lekića.

Kako se navodi u saopštenju, Lekić je orden dobio za djelatnu ljubav prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a posebno za nesebičnu pomoć crkvi Svetog Serafima Sarovskog.

"U nedjelju, 15. januara, na praznik Svetog Serafima Sarovskog, mitropolit crnogorsko primorski Joanikije osveštao je novosagrađenu crkvu posvećenu ovom svetitelju na Dragalju, gdje je i služio svetu liturgiju", dodaju u saopštenju.

Milan Lekić orden
foto: Rudnik uglja

Iz Rudnika uglja dodaju i da je svečanosti prisustvovao i amabasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov.

Kako kažu, Lekić je istakao da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je udostojen ovakvog odlikovanja.

"Rudnik uglja je društveno odgovorna kompanija koja i te kako vodi računa o našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i o svim vjerskim zajednicama. Ono što mogu da obećam jeste da će naša kompanija, kao kičma energetskog sektora i industrijske proizvodnje u Crnoj Gori, nastaviti da pomaže našu Crkvu, i da služi na korist i ponos svih građana", rekao je Lekić.

Bonus video: