Voda u Rožajama nije za piće, izlila se Lovnička rijeka

Bujični potoci su na nekim mjestima već izliveni na privatne posjede i iz sata u sat prijete da ugroze i stambene objekte, prenosi Radio Rožaje

5143 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Građani Rožaja pozvani su da se ne približavaju rijekama usljed nevremena koje je pogodilo i tu opštinu na sjeveru države.

Kiša koja pada već drugi dan, prema podacima rožajskog preduzeća Vodovod i kanalizacija, dovela je do promjene u kvalitetu vode za piće, koja je blago zamućena i treba je prokuvati prije upotrebe, prenosi Radio Rožaje.

Stručne službe tog preduzeća, kako se navodi, svakodnevo obilaze vodoizvorišta i u skladu sa trenutnom situacijom obavještavaju građane. S obzirom na to da se i u narednim danima očekuje veća količina padavina, ističu da će redovno pratiti stanje, te da će građani biti blagovremeno obaviješteni.

Tokom minule noći i ostale nadležne službe pratile su dešavanja na terenu i obilazile kritična mjesta na kojima može doći do izlivanja iz korita lokalnih rijeka. Iz Službe zaštite i spasavanja su za Radio Rožaje kazali da nije bilo većih intervencija.

Najveće probleme lokalnom stanovništvu zadaju bujični potoci koji su na nekim mjestima već izliveni na privatne posjede i iz sata u sat prijete da ugroze i stambene objekte, prenosi taj medij, koji navodi da se izlila Lovnička rijeka u naselju Hurije.

Ekipe rožajskog Komunalnog preduzeća su na terenu.

Bonus video: