Ašanin: Nevrijeme pričinilo milionsku štetu u Mojkovcu

U više kuća prodrla je voda, a tokom prethodne noći put od Lepenca do Žari bio je blokrian, pa je mehanizacija lokalnog komunalnog preduzeća nastojala da zaustavi dalje urušavanje zemlje i kamenja na tu lokalnu saobraćajnicu

41761 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Šteta, koju je tokom minula dva dana pričinilo nevrijeme na području mojkovačke opštine, kako je "Vijestima" kazao potpredsjednik Opštine i predsjednik komisije za elementarne nepogode Ivan Ašanin, prema prvim procjenama, je oko milion eura.

On je podsjetio da su bujični tokovi i klizišta oštetili puteve, propuste, te da je voda odnijela dva, a oštetila tri mosta.

U više kuća prodrla je voda, a tokom prethodne noći put od Lepenca do Žari bio je blokiran, pa je mehanizacija lokalnog komunalnog preduzeća nastojala da zaustavi dalje urušavanje zemlje i kamenja na tu lokalnu saobraćajnicu.

nevrijeme Mojkovac
foto: Privatna arhiva

Ašanin ocjenjuje da su nadležne opštinske službe i Komunalno preduzeće Gradac na saniranju posljedica nevremena pokazale ozbiljnost, ažurnost i profesionalnost, te da su 24 sata bile na terenu.

Bonus video: