Adžić: Situacija povoljnija nego prethodnih dana, Vlada će pomoći pri saniranju nastale štete

Pripadnici lokalnih i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice, poručio je ministar

6675 pregleda 6 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić obišao je danas zajedno sa v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spasavanje Miodragom Bešovićem opštine na sjeveru koje su prethodnih dana ugrožene poplavama.

Pripadnici lokalnih i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice, poručio je ministar, zahvalivši se svima koji su doprinijeli da se situacija značajno poboljša.

"Situacija je sada mnogo povoljnija nego prethodnih dana", poručio je Adžić, kako je saopšteno iz MUP-a, i istakao da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

"Upravo ovakve situacije pokazuju koliko je važno konstantno ulaganje u sistem zaštite i spasavanja jer samo jačanjem kadrovskih i materijalnih kapaciteta možemo ponuditi pravovremen odgovor u cilju kako zaštite građana tako i materijalnih dobara", kazao je Adžić.

Službenici Direktorata za zaštitu i spasavanje će nastaviti da prate stanje na terenu i u skladu sa situacijom blagovremeno reaguju, zaključuje se u saopštenju.

U saradnji sa opštinama sanirati prioritetne lokalitete

Ministar i saradnici danas su se sastali sa rukovodstvom Opštine Bijelo Polje. Tom prilikom je analizirana aktuelna situacija i razmijenjena su mišljenja o najboljim načinima za prevazilaženje posljedica.

adžić BP
foto: MUP

Konstatovano je, kako je saopšteno iz MUP-a, da se radi na sanaciji oštećene putne infrastrukture, da je Vojska u pripravnosti, te da će pomoć Vlade biti obezbijeđena u najskorijem mogućem roku. Građani mogu računati na podršku a sa posebnim senzibilitetom ćemo se odnijeti prema najugroženijima, kazao je ministar.

"Cjelokupan sistem je stavljen u stanje pripravnosti a mi danas pokazujemo da smo uvijek u službi građana, i da je pored odgovora institucija, u ovim situacijam potrebno pokazati i humanost i solidarnost", zaključili su iz MUP-a.

Bonus video: