U rekonstrukciju tri škole uloženo 121.000 eura

"Nova školska godina u osnovnim školama "Janko Mićunović" i "Olga Golović" u Nikšiću, kao i OŠ "Srbija" u Baru, za učenike i nastavni kadar počela je u boljim uslovima, nakon što je završena rekonstrukcija školskih objekata..."
142 pregleda 0 komentar(a)
Omer Mehmedović, Foto: Mps.gov.me
Omer Mehmedović, Foto: Mps.gov.me
Ažurirano: 20.09.2017. 16:14h

Ministarstvo prosvjete uložilo je 121.000 eura u rekonstrukciju tri osnovne škole u Crnoj Gori čime su, kako je saopšteno iz tog resora, obezbijeđeni bolji uslovi za učenike i nastavnike.

"Nova školska godina u osnovnim školama "Janko Mićunović" i "Olga Golović" u Nikšiću, kao i OŠ "Srbija" u Baru, za učenike i nastavni kadar počela je u boljim uslovima, nakon što je završena rekonstrukcija školskih objekata u ukopnom iznosu od 121.000 eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su radovi, koji su finansirani iz tekućeg budžeta Ministarstva, izvođeni tokom ljetnjeg raspusta.

Iz Ministarstva su kazali da je u OŠ "Janko Mićunović" u Nikšiću izvršena rekonstrukcija toaleta. Vrijednost radova iznosila je 20.000 eura, a izvodila ih je danilovgrdaska firma Eurozox.

"U školi "Olga Golović" urađena je totalna rekonstrukcija toaleta kao i dijela fasade. Vrijednost radova iznosila je 70.000 eura, a izvođač je takođe firma Eurozox iz Danilovgrada“, naveli su iz tog resora.

Kako su kazali, ukupno 31.000 eura uloženo je u djelimičnu zamjenu stolarije u OŠ "Srbija" u Baru, u kojoj je radove izvodila firma Mikromont iz Bijelog Polja.

Sekretar Ministarstva prosvjete, Omer Mehmedović, rekao je da taj resor kontinuirano radi na poboljšanju školske infrastrukture i unaprjeđenju uslova u obrazovno – vaspitnim ustanovama.

"Pri čemu ostvaruje dobru saradnju sa lokalnim samoupravama, privrednim subjektima, ambasadama i uz pomoć donacija uspijeva da u velikoj mjeri unaprijedi uslove u obrazovno-vaspitnim ustanovama", dodao je Mehmedović.

Prema njegovim riječima, od početka godine u infrastrukturu školskih objekata uložena su značajna sredstva iz različitih izvora finansiranja.

Mehmedović je kazao da su do kraja godine planirani radovi i u toku su procedure raspisivanja tendera za još sedam vaspitno-obrazovnih ustanova u Crnoj Gori.

On je rekao da je za rekonstrukciju platoa cetinjske OŠ "Lovćenski partizanski odred" predviđeno 29.000 eura, dok će za rekonstrukciju toaleta u OŠ "Hajro Šahmanović" u Plavu biti uloženo 30.000 eura.

Kako je kazao Mehmedović, za rekonstrukciju krova Srednje stručne škole u Beranama opredijeljeno je 100.000 eura, a za iste radove na Javnoj predškolskoj ustanovi (JPU) "Zagorka Ivanović" na Cetinju planirano je 45.000 eura.

Radovi na fasadnoj bravariji u JPU "Sestre Radović" u Kolašinu koštaće oko 12.000 eura, u rekonstrukciju krova na OŠ "Orijenski Bataljon" biće uloženo oko 65.000 eura, aa planirana je i rekonstrukcija krova vrtića u Šavniku.

"Navedeno predstavlja samo dio radova koji su u planu. Rekonstrukcije će se vršiti na još školskih objekata”, naglasio je Mehmedović.

Bonus video: