Martinović: U gradu očišćena sva infrastruktura za koju je zadužena Opština Kolašin

"Nadamo se da će isto stanje biti i na saobraćajnicama za čije održavanje je zadužena država, kako bismo što spremnije dočekali turiste“, rekao je Martinović

11583 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Sva infrastruktura na području grada, za koju je zadužena lokalna uprava u Kolašinu, očišćena je od snijega i na njoj se nesmetano saobraća. Snijeg, koji je intenzivno pado tokom cijele noći i u gradu dostiže visinu od 25 centimetara. Kako je Vijestima kazao predsjednik Opštine Vladimir Martinović, sve lokalne službe i Komunalno preduzeće angažovani su kako bi grad što spremnije dočekao turiste.

„Sva gradska infrastruktura, za čije održavanje je zadužena Opština je očišćena. Nadamo se da će isto stanje biti i na saobraćajnicama za čije održavanje je zadužena država, kako bismo što spremnije dočekali turiste“, rekao je Martinović.

Kako je kazao v.d. direktora Komunalnog preduzeća Stojan Bulatović, sva mehanizacija je na terenu, očišćene su i prigradske saobraćajnice, a počelo je i uklanjanje snijega sa lokalnih puteva na seoskom području.

Prema riječima rukovodioca državnog skijališta Kolašin 1600 Bojana Medenice, visina utabanog snijega na skijaškim stazama je oko 40 centimetara. Zbog magle i vjetra, objašnjava Medenica, neke staze danas nijesu otvorene.

„Kada je riječ o stazama vezanim za žičaru K8, to jest, žičaru Troglava, u funkciji je staza broj dva. U funkciji su i staze devet, 16 i 17 koje su u okviru žičare K7. Zadovoljni smo posjetom prvog skijaškog dana“, rekao je on.

kl skijanje
foto: Privatna arhiva

Prema riječima Medenice, nema problema trenutno ni na putu prema skijalištu. U jutarnjim satima na toj saobraćajnici bilo je određenih zastoja, pruzrokovanim, najčešće, kako je Vijestima nezvanično rečeno iz policije, nedostatkom adekvatne zimske opreme na vozilima.

Bonus video: