Jelić Šuntić: Odlaganje početka drugog polugodišta loša poruka đacima i roditeljima

Jelić Šuntić je kazala da odgovornost prema obrazovnom sistemu, kao jednom od konstituenata svakog društva, mora biti na prvom mjestu

7549 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Centar za afirmaciju i razvoj mladih
Foto: Centar za afirmaciju i razvoj mladih

Odlaganje početka drugog polugodišta loša je poruka đacima i roditeljima, ocijenila je direktorica Centra za afirmaciju i razvoj mladih (CARM) Milena Jelić Šuntić dodajući da obrazovanje mora biti na najvišem mjestu.

Kako se navodi u saopštenju CARM-a, Jelić Šuntić vjeruje da su đaci na prvi mah radosni što je raspust produžen, ali kada se spomenu radne subote ipak bi radije već u ponedjeljak svi željeli u da sjednu školske klupe.

“Zvanično objašnjenje Ministarstva prosvjete za odlaganje drugog polugodišta šalje veoma lošu poruku đacima, ali i njihovim roditeljima. Mislim da se nastavni proces ne može dovesti u zavistan položaj u odnosu na zimsku turističku sezonu. Valjda je, obrazovanje važnije?”, rekla je Jelić Šuntić.

Ona je kazala da odgovornost prema obrazovnom sistemu, kao jednom od konstituenata svakog društva, mora biti na prvom mjestu.

“Nemojmo se iznenaditi ukoliko dio prosvjetnih radnika ili učenika zatraži odsustvo zbog odlaska na more ili planine u toku nastavne godine”, navela je Jelić Šuntić.

Ona smatra da je upravo takva poruka poslata odlukom o odlaganju.

“Odgovornost prema obrazovnom sistemu kao konstituentu svakog zdravog društva mora biti na najvišem nivou”, poručila je Jelić Šuntić.

Prema njenim riječima, obrazovanje treba i mora biti na vrhu liste naših prioriteta.

“Pogotovo ako uzmemo period koji je iza nas, a kroz koji su djeca zbog pandemije virusa Korona bili prinuđena da nastavu pohađaju online”, dodala je Jelić Šuntić.

Ona je navela da je svaki dan i svaki čas veoma važan i da je iznenađuje i način na koji je donesena odluka.

“Đaci, njihovi roditelji, ali i prosvjetna zajednica dovedeni su pred svršen čin”, zaključila je Jelić Šuntić.

Bonus video: