Nikšićani po nevremenu krenuli u šetnju, spasioci ih poslije ponoći pronašli i evakuisali

"Znatiželjnici i ljubitelji prirode i snijega se zaglavljuju i gube orjentaciju i stvaraju nam ogromne probleme. Apel sa naše strane je konstantan. Izgleda da niko ne shvata ozbiljnost situacije"

19733 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić
Foto: Služba zaštite i spašavanja Nikšić

Sniježne padavine donijele su pune ruke posla Vatrogasno spasilačkoj jedinici Nikšić, koja navodi da pored redovnih aktivnosti na čišćenju snijega, mora i da spašava građane koji su odlučili da uprkos upozorenjima izlažu opasnosti svoje i živote vatrogasaca spasilaca

Spasioci iz Nikšića navode da je jutros u 4.20 sati uspješno završena akcija spasavanja pet Nikšićana koji su se izgubili na području Blaca.

"Oni su po njihovoj priči krenuli u 'šetnju' oko 19 časova i izgubili orjentaciju. Naše ekipe su po dojavi u 1.15h izašle na teren i po jakom nevremenu ih pronašli i evakuisali", poručio je Slavko Tadić, komandir Službe zaštite i spasavanja.

Video: Služba zaštite i spasavanja Nikšić

Kaže i da su na Vučju "konstantno" na terenu.

"Znatiželjnici i ljubitelji prirode i snijega se zaglavljuju i gube orjentaciju i stvaraju nam ogromne probleme. Apel sa naše strane je konstantan. Izgleda da niko ne shvata ozbiljnost situacije", dodao je Tadić.

Opštoj bolnici i ekipama Hitne službe, kaže on, asistiraju kod pomoći sugrađanima u seoskim područjima.

Video: Služba zaštite i spasavanja Nikšić

"Prekjuče smo imali saobraćajni udes u kome je nažalost jedan naš sugrađanin izgubio život, a četvoro je povrijeđeno. Molimo sugrađane da ne izlažu sebe i svoje najbliže neportebnim opasnostima i budu sigurni da na poziv na broj 123 dobijaju pravu pomoć naše jedinice", zaključio je Tadić.

Bonus video: