U otklanjanje posljedica nevremena u Kolašinu uključene opštinske službe, mehanizacija Komunalnog i privatnih preduzeća

Iz Službe predsjednika Opštine Kolašin podsjećaju da se situaciju na terenu dodatno zakomplikovala sniježnim padavinama, pa građane mole za strpljenje, s obzirom na razuđenost opštine i raspoloživu mehanizaciju

6681 pregleda 7 komentar(a)
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Sve opštinske službe, kao i mehanizacija Komunalnog i nekoliko privatnih preduzeća uključeni su u otklanjanje posljedica nevremena na teritoriji kolašinske opštine, saopšteno je Službe predsjednika Opštine Kolašin Vladimira Martinovića.

Podsjećaju da se situaciju na terenu dodatno zakomplikovala sniježnim padavinama, pa građane mole za strpljenje, s obzirom na razuđenost opštine i raspoloživu mehanizaciju.

"Služba predsjednika, Komunalno, Služba komunalne policije i Služba zaštite i spašavanja evidentirale su s najvećom pažnjom prijave građana, koje se odnose na oštećenja infrastrukture, kako bi u što kraćem roku posljedice bile sanirane. S obzirom da gradske službe raspolažu mehanizacijom koja ne može zadovoljiti sve potrebe naše razuđene teritorije, ekipe Komunalnog preduzeća, u četvrtak, sanirale su puteve ka Cerovici i u potpunosti stavile putnu infrastrukturu u funkciji. U Mjesnoj zajednici (MZ) Manastir Morača problemi su prijavljeni na više lokacija, pri čemu najteža situacija je bila na glavnom putu, koji vodu ka područnom odjeljenju osnovne škole u Barama. Predsjednik Opštine je napravio plan uključivanja mehanizacije, kojom raspolažu privatna lica. Tako su za potrebe sanacije puteva u Barama, Vočiju, Đuđevini, Vrujicama, Jasenova-Ocka Gora i Osreci i drugim zaseocima, koja gravitiraju ovim selima, angažovana dva privatna preduzeća koja rade na sanaciji nastale štete", piše u saopštenju iz Službe predsjednika Opštine.

Problem sa putnom infrastrukturom, napominju, imaju i u MZ Prekobrđe i Sela gdje je u više zaseoka je došlo do odronjavanja zemlje. Ekipe Komunalnog preduzeća, tvrde u Službi predsjednika Opštine, od juče rade na terenu kako bi putevi opet bili funkcionalni i prohodni i u tom dijelu kolašinske opštine.

"U MZ Međuriječje je došlo do pokretanje klizišta koje je prijetilo da ugrozi više kuća, a stručnu pomoć Predsjednik Opštine je obezbijedio preko Direktorata za vanredne situacije. Na taj način angažovana je Vojska Crne Gore čiji predstavnici su bili na izviđanju terena terena i dali konkretna uputstva za dalje postupanje povodom tih problema. Takođe, problema je bilo u MZ Mrtvo Duboko gdje su odroni na tri lokacije presjekli glavni put, a radove na sanaciji puta otpočelo je Komunalno preduzeće. Od juče su angažovane i mašine privatnog preduzeća koje će pokušati da danas put u potpunosti stave u funkciju”, piše u saopštenju.

Tokom petka, podsjećaju, privatne mašine su angažovane i na drugim lokacijama u više MZ “gdje su u potpunosti sanirana manja oštećenja izazvana obilnim padavinama”.

Bonus video: