DPS Kotor: Mještani Mornja i Kostanjice se duže od mjesec dana suočavaju sa stalnim prekidima u napajanju

Dodaju da je trenutna vlast najavljivala "to veliko ulaganje u ovaj dio grada", ali da su umjesto poboljšanja kvaliteta života dobili samo to "da se svaki dan pitaju kada će ostati u mraku"

5593 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor saopštili su da se mještani Mornja i Kostanjice duže od mjesec dana suočavaju sa veoma lošim napajanjem električnom energijom tj. sa stalnim prekidima u napajanju.

Napomenuli su da je još 2019. godine SO Kotor donijela odluku o postavljanju nove trafostanice, da bi se posao realizovao tek 2022. godine od strane CEDIS-a.

"Mještani Morinja i Kostanjice su bili ubijeđeni da će ovu Novu godinu dočekati sa jednim problemom manje, ali očigledno je svima jasno da su se prevarili. Od 10. decembra konstantno ih prate "ispadi iz mreže", navodna "isključenja zbog radova na mreži", ali je osnovana i sumnja da su radovi loše izvedeni prilikom montaže trafostanice DTS Morinj II- Kobilje", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je trenutna vlast najavljivala "to veliko ulaganje u ovaj dio grada", ali da su umjesto poboljšanja kvaliteta života dobili samo to "da se svaki dan pitaju kada će ostati u mraku".

Naglasili su da se nadaju se da taj kvar neće biti opravdanje da se u gore pomenuto preduzeće "zaposli bar još 20 ljudi jer i ovako ne znaju koliko ih je, a sudeći po trajanju otklanjanja kvara očigledno je da im fali stručnog kadra".

Apelovali su na lokalnu vlast da se uključe u trajno rješavanje ovog problema, kao i preduzeće CEDIS da pomognu mještanima Morinja i Kostanjice.

"Takođe nas interesuje da li trafostanica ima garanciju, te što će biti kad prođe garantni rok ako je do sad ovakvo traljavo radila? U nadi da ćemo razgrnuti mrak, srdačno pozdravljamo CEDIS i kotorsku vlast", piše u saopštenju.

Bonus video: