Put u pljevaljskom naselju Ševari bio privremeno zatvoren, obrušila se stijena

Da nije bilo stuba ulične rasvjete, koji je ublažio udar, odronjene stijene bi probile zaštitnu ogradu i sletjele na porodične kuće koje se nalaze na strmini ispod puta

6079 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Saobraćaj u Hamdije Šahinpašića u pljevaljskom naselju Ševari, jutros oko 10.30 časova je obustavljen nakon što se na put obrušile stijene sa neobezbijeđenih kosina.

Da nije bilo stuba ulične rasvjete, koji je ublažio udar, odronjene stijene bi probile zaštitnu ogradu i sletjele na porodične kuće koje se nalaze na strmini ispod puta.

Predsjednik Ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović pozvao je nadležne da ispitaju teren i preduprijede da se ovakve stvari dešavaju.

“Moglo je doći do tragedije da je ogromno kamenje prešlo put i obrušilo se na kuće ispod puta”, rekao je Mitrović "Vijestima".

Podsjeća da ovaj put se koristi kao zaobilaznica iako prolazi groz gusto naseljeni dio grada.

Pljevlja put
foto: Goran Malidžan

“Ova ulica je prije petnaestak godina urađena ali nikada nije urađen njen tehnički prijem. Asfalt je propao, nema ni jednog saobraćajnog znaka. Kosine nisu uređene, niti obezbjeđene potpornim zidovima ili mrežama. Ulica se ne održava”, kazao je Mitrović.

Ističe da je ova ulica koja prolazi kroz naselje Balibegovo brdo u nadležnosti Uprave za saobraćaj.

“Pozivam odgovorne da ispitaju teren kako se ovakvo nešto više ne bi dešavalo. Ugroženi su građani koji žive u kućama ispod puta kao i vozači koji koriste ovu saobraćajnicu. Ovakve stvari moraju da se preduprijede. Ima još mjesta na ovom putu koja nijesu adekvatno obezbijeđena i gdje može doći do odrona. Krajnje je vrijeme da se ta ulica konačno temeljno rekonstruiše. Nije mi jasno kako je mogla uošte da se pusti u saobraćaj a da nije obavljen tehnički prijem. U normalnim državama za to bi se izšlo u zatvor”, kazao je Mitrović.

Pljevlja put
foto: Goran Malidžan

Pozvao je odgovorne da što hitno urade zaobilaznicu oko grada kako ovu saobraćajnicu ne bi više koristili kamioni.

„Ova ulica i Ulica Predraga Peđe Leovca već duže se koristi kao zaobilazinica iako prolazi kroz gusto naseljeni dio grada. Mora hitno da se radi na novoj obilaznici o kojoj se godinama priča a ništa se ne radi po tom pitanju. Nedopustivo je da ovim saobraćajnicama, kroz krad prolaze kamioni koji prevoze ogromne terete“, rekao je Mitrović.

Bonus video: