Cikotić: Državne institucije da urade sve kako bi zaštitile novinare i novinarsku profesiju

"Posebno je važno da danas, svjesni teškog bremena koje novinari na sebi nose, istaknemo značaj očuvanja novinarskog profesionalizma, etike i objektivnog izvještavanja"

1183 pregleda 1 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Sloboda medija kao jedan od suštinskih pokazatelja demokratije u društvu mora biti prioritet svim društveno političkim akterima, posebno u situaciji u kojoj se Crna Gora nalazi već duži vremenski period, saopštila je portparolka Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić.

Ona je povodom Dana novinara Crne Gore kazala da je današnji datum važan da se svi prisjete nezaobilazne uloge novinara i medija u savremenom, progresivnom i demokratskom društvu.

"Posebno je važno da danas, svjesni teškog bremena koje novinari na sebi nose, istaknemo značaj očuvanja novinarskog profesionalizma, etike i objektivnog izvještavanja. Na obezbjeđivanje adekvatnog radnog ambijenta novinarima smo u obavezi da pozivamo svakodnevno a današnji dan je samo prilika da posebno istaknemo neophodnost da državne institucije urade sve kako bi zaštitile novinare i novinarsku profesiju u Crnoj Gori kako bi se njihov rad odvijao nesmetano i na korist cijele društvene zajednice", navodi se u saopštenju Cikotić.