Pokret Evropa sad: Medijska zajednica partner u izgradnji demokratskog društva

"Uvjereni smo da je pred nama vrijeme velikih promjena u kojem će jedan od ključnih prioriteta buduće vlasti, na čijem će čelu biti Pokret Evropa sad, biti unaprjeđenje položaja novinara/ki i medijskih radnika/ca"

2524 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad čestita je Dan novinara Crne Gore i više od 150 godina postojanja novinarstva u Crnoj Gori.

"Uvjereni smo da je pred nama vrijeme velikih promjena u kojem će jedan od ključnih prioriteta buduće vlasti, na čijem će čelu biti Pokret Evropa sad, biti unaprjeđenje položaja novinara/ki i medijskih radnika/ca kroz usvajanje i primjenu najboljih praksi zemalja Evropske Unije", navodi se u saopštenju Pokreta.

Dodaju da medijska zajednica predstavlja jednog od najznačajnijih partnera u izgradnji demokratskog društva i daju podršku da se na tom putu uklone barijere.

"Poput polarizacije i politizacije medija, kao i da se riješe slučajevi ubistva, pokušaja ubistva i napada na novinare/ke i medijske radnike/ce. Jedino u takvom ambijentu u Crnoj Gori možemo razvijati slobodno, objektivno i nezavisno novinarstvo zasnovano na najvišim profesionalnim i etičkim standardima, sačuvati ugled novinarske profesije i afirmisati njen značaj za cjelokupno društvo", navodi se u saopštenju.