Snijeg nada za spas sezone u Kolašinu

”Porast interesovanja i rezervacija se desio odmah nakon što je pao snijeg. Zbog toga, bar u narednom periodu, očekujemo dobru popunjenost smještajnih kapaciteta. Tome je doprinio i produžetak školskog raspusta”, rekao je direktor TO Aleksandar Vlahović

6543 pregleda 16 komentar(a)
Ljubitelji skijanja dočekali snijeg, Foto: TO Kolašin
Ljubitelji skijanja dočekali snijeg, Foto: TO Kolašin

Prvi ovogodišnji snijeg vratio je kolašinskoj turističkoj privredi nadu da se ova sezona bar donekle može spasiti.

U Turističkoj organizaciji (TO) kažu da je odmah po informaciji da ima dovoljno snijega za skijanje i da će ski-centri biti u funkciji, došlo i do porasta broja rezervacija i interesovanja gostiju za smještaj u Kolašinu u narednom periodu.

”Porast interesovanja i rezervacija se desio odmah nakon što je pao snijeg. Zbog toga, bar u narednom periodu, očekujemo dobru popunjenost smještajnih kapaciteta. Tome je doprinio i produžetak školskog raspusta”, rekao je direktor TO Aleksandar Vlahović.

Prema podacima koje su u subotu iz TO podijelili sa novinarima, prvog dana skijaške sezone većina smještaja bila je popunjena, a naročito dobra posjeta bila je u hotelima. Tačan broj noćenja ostvarenih tokom vikenda naknadno će biti saopšten, rekao je Vlahović.

Izdavaoci privatnog smještaja, iako kažu da ima još puno slobodnih kreveta, sada imaju razlog za optimizam. Od završetka novogodišnjih i božićnih praznika, do prije tri dana, masovno su otkazivane rezervacije, pa su bili bukvalno bez gostiju.

”Ukoliko se realizuju sve najave, trebalo bi da imamo solidnu posjetu i tokom februara, a do kraja januara sigurno. Svi kapaciteti još nijesu popunjeni, ali je tokom vikenda, za razliku od prethodnih dana, bilo gostiju. Još je rano za procjene hoće li nedostatak gostiju do sada moći da bude nadomješten u narednom periodu”, kaže jedan od kolašinskih izdavaoca privatnog smještaja.

Zadovoljstvo brojem posjetilaca tokom minulog vikenda saopštili su i iz Ski-centra Kolašin 1600. Na tom skijalištu juče je bila u funkciji gotov sva skijaška infrastruktura.

Turistička organizacija Podgorice (TOP), Nacionalna turistička organizacija (NTO) i Privredna komora (PKCG), u saradnji sa Skijalištima Crne Gore, organizovaće besplatan prevoz od Podgorice do Ski-centra Kolašin 1600 dva puta sedmično, naredna dva mjeseca.

Iz lokalne TO podsjećaju da je organizovan i besplatan prevoz od grada do skijališta. Vrijeme polaska iz centra grada je u 8.45, 9.45 i 11 sati, a povratak sa skijališa u 13.30, 15 i 16.30.

Bonus video: