Radnička partija: U potrazi za istinom, predstavnici sedme sile često meta verbalnih i fizičkih napada

"Bez slobode novinarske riječi, nema države vladavine prava"

4379 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Radnička partija ocijenila je da Vlada mora intenzivnije raditi na poboljšanju statusa novinara, kojih je veliki broj sa platama ispod državnog prosjeka, a koji se suočavaju sa brojnim pritiscima, osudama..

Iz te partije čestitali su predstavnicima sedme sile 23. januar, Dan novinara

"Na ovaj dan ne možemo da ne skrenemo pažnju na to da u potrazi za istinom, kroz pisanu i usmenu riječ predstavnici sedme sile često su na meti verbalnih i fizičkih napada. Vlada Crne Gore, mora intenzivnije raditi na poboljšanju statusa novinara, kojih je veliki broj sa platama ispod državnog prosjeka, koji se suočavaju sa brojnim pritiscima, osudama...Insistiracemo na donosenju seta medijiskih zakona koji će poboljšati status svih onih koji su odlučili da se bave novinarskom profesijom", navodi se u saopštenju.

Dodaju da profesionalno novinarstvo zasigurno utiče i na ukupnu atmosferu u društvu.

"Zbog toga je veoma važno da predstavnici sedme sile obavljaju posao objektivno, nepristrasno, u što boljim uslovima socijalnog i političkog ambijenta. Bez slobode novinarske riječi, nema države vladavine prava, stoga dragi novinari zajedničkim snagama radićemo na intenzivnijem vrednovanju vašeg izuzetno odgvornog posla, isticanju značaja novinarske riječi uz insistiranje na adekvatnim platama za veoma odgovoran posao koji obavljate", zaključuje se u saopštenju.