Više kolašinskih sela već pet dana odsječena od grada, mnoga i bez struje

Mašina je danas krenula ka Prekobrđu, nakon čega će, uvjeravaju iz Opštine, biti očišćeni putevi i prema Veljem i Mrtvom Dubokom

7869 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Komunalno Kolašin
Foto: Komunalno Kolašin

Više kolašinskih sela, što zbog posljedica nevremena, od prije pet dana, što zbog sniježnih padavina, tokom minulog vikenda, odsječena su od grada, a u mnogima još nema ni redovnog snabdijevanja električnom energijom.

Na putevima ka selima Ocka, Jasenova i Osredci mehanizacija radi na otklanjanju posljedica nevremna, saopštili su iz lokalne uprave.

Mašina je danas krenula ka Prekobrđu, nakon čega će, uvjeravaju iz Opštine, biti očišćeni putevi i prema Veljem i Mrtvom Dubokom.

Lokalni putevi na seoskom području, kažu, biće očišćeni do početka novog polugođa. U Opštini podsjećaju da je razuđenost kolašinske opštine, to jest, činjenica da su neka od sela udaljena i po nekoliko desetina kilometara od grada, kao i ograničen broj mašina za čišćenje snijega i sanaciju puteva veliki izazov.

Objašnjavaju i da su anagažovali mehanizaciju više privatnih preduzeća.

„Mašine će stići do svih sela, ali s obzirom na posljedice nevremena i snijeg koji je u međuvremnu pao, ogroman je obim posla na brojnim lokacija. Čišćenje saobraćajnica na seoskom području odvija se prema utvrđenom planu. Dodatnu teškoću predstavlja što neke puteve ka selima ne može da čisti ni jedna druga mašina, osim traktora Komunalnog preduzeća“ kažu u Opštini.