Biciklo.me organizuje javnu tribinu i vožnju za najmlađe

Tribina će biti održana u EU Info centru u četvrtak, 21. septembra, sa početkom u 10:30h
0 komentar(a)
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Critical Mass, Foto: Biciklo.me
Ažurirano: 20.09.2017. 11:24h

Nevladino udruženje Biciklo.me, u saradnji sa kancelarijom UNDP i uz podršku Delegacije Evropske unije i EU Info centra, u okviru Evropske nedjelje mobilnosti organizuje javnu tribinu na temu „Urbana mobilnost i javni prostori“. Tribina će biti održana u EU Info centru u četvrtak, 21. septembra, sa početkom u 10:30h.

"Zanimljive lokalne projekte koji se na različite načine bave ovim temama predstaviće Biljana Gligorić i Nađa Miranović (projekat SUMPORT, Kotor), Dušica Fišer Jaredić i Nina Lončar (Džada Fest, Podgorica), Milica Zarubica i Nemanja Milićević (Podgorica Art Festival - PAF) i Sonja Dragović (projekat Ciklograd.me, Biciklo.me). Osim njih, na tribini će govoriti i Jens Erik Larsen iz Kopenhagena, ekspert za razvoj cikloturizma i biciklističke infrastructure i jedan od pokretača projekta EuroVelo, kroz koji je u poslednjih 20 godina nastala evropska mreža biciklističkih puteva. Moderatorka tribine biće Slađana Lazarević, koordinatorka za prostorno planiranje i energetski efikasnu arhitekturu u kancelariji UNDP", saopšteno je.

Biciklistička vožnja za djecu – treća po redu koju Biciklo.me organizuje u Podgorici – biće održana u petak, 22. septembra, koji se širom Evrope obilježava kao Dan bez automobila.

Vožnja će krenuti u 18h sa Trga Argentine i završiti u Ulici Svetozara Markovića, gdje će se najmlađi podgorički biciklisti i biciklistkinje osvježiti i pridružiti raznovrsnom zabavnom programu koji su za ovu priliku pripremili UNDP, Glavni grad Podgorica, Ekološki pokret Ozon, Džada Fest i Udruženje Roditelji.

Bonus video: