Bošković sa Bingulcem: Razvijati odnose CG i Srbije na svim nivoima, uključujući odbranu

Sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Republika Srbija moraju nalaziti nove prostore za unapređenje sveukupne saradnje
2 komentar(a)
Predrag Bošković, Zoran Bingulac, Foto: Ministarstvo odbrane
Predrag Bošković, Zoran Bingulac, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 20.09.2017. 10:59h

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Zoranom Bingulcem.

Sagovornici su istakli intenzitet i značaj sveukupnih istorijskih, kulturnih, ekonomskih i drugih veza dvije zemlje, naglašavajući potrebu daljeg unapređenja postojećih dobrosusjedskih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva.

"Crnogorski ministar odbrane je podvukao da Crna Gora, od obnove nezavisnosti, ulaže napore za intenziviranje i razvoj dobrih odnosa sa zemljama regiona, među kojima Srbija svakako zauzima posebno mjesto. Bošković je kazao da su sigurnost i bezbjednost Zapadnog Balkana među prioritetnim ciljevima crnogorske državne politike, te da će, u skladu sa tim, nastaviti da se snažno zalaže za evropske i evroatlantske integracije zemalja regiona."

Bingulac je naglasio značaj jačanja regionalne saradnje, kako za uspostavljanje međusobnog povjerenja, tako i za prosperitet Zapadnog Balkana. On je kazao da su Crna Gora i Srbija istorijski dvije blisko povezane zemlje, kojima je u interesu razvijanje dobrosusjedskih odnosa na svim nivoima.

Sagovornici su konstatovali da Crna Gora i Republika Srbija moraju nalaziti nove prostore za unapređenje sveukupne saradnje, pogotovo na planu odbrane, imajući u vidu aktuelne bezbjednosne izazove.

Bonus video: