Spasioci pronašli tijelo dječaka kod rta Oštro

"Vijestima" nezvanično saopšteno da je riječ o trinaestogodišnjaku koji je nestao prije osam dana

115315 pregleda 80 komentar(a)
Foto: UPSUL
Foto: UPSUL
Ažurirano: 25.01.2023. 16:13h

Tijelo trinaestogodišnjeg N.V. pronađeno je ispod tvrđave Fort Oštra na istoimenom rtu, na zapadnoj strani ulaza u Boku.

Potraga za dječakom trajala je osam dana.

Tijelo je pronađeno neposredno nakon što je završena današnja potraga.

"Vijestima" je nezvanično saopšteno da je spasiocima stiglo obavještenje da je u moru u blizini tog rta uočeno beživotno tijelo.

Ekipe su se, kako je rekao sagovornik "Vijesti", odmah uputile ka naznačenoj poziciji koja se nalazi u teritorijalnim vodama Republike Hrvatske.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spašavanja na moru nastavila je jutros potragu.

Pretraživan je akvatorijum zapadno i jugozapadno od hotela "Plaža" u Herceg Novom prema Sutorini, Njivicama i rtu Kobila.

Učestvovalo je više plovila državnih službi i privatnika, kao i helikopter Vojske Crne Gore i dron sa termovizijskom kamerom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL)..

potraga Herceg Novi
foto: UPSUL

Ronioci RCUD-a, Mornarice Vojske Crne Gore, UPSUL-a i Službe zaštite i spašavanja Kotor detaljno su više sati pretraživali podmorje.

Pretraga podmorja je u ovom području sprovedena korišćenjem 3D sonara sa plovila Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore - to plovilo prvo je pretražilo pojas od obale do dubine od 15 metara, a nakon toga i pojas do dubine od 30 metara

Sonar
Sonarfoto: UPSUL

Bonus video: