Ibrahimović: Urgentno rješavati egzistencijalni problem u Pljevljima

"Želim da svi budu uključeni u ovaj projekat, i da na svim nivoima i svim institucijama daju svoj maksimum. Zdravlje građana najveći je javni interes", kazao je Ibrahimović

2166 pregleda 2 komentar(a)
Sa satanak, Foto: MKI
Sa satanak, Foto: MKI

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija (MKI) Ervin Ibrahimović kazao je da "situacija u Pljevljima nije samo ekološko pitanje, niti samo zdravstveno, već je i ekonomsko, socijalno i energetsko pitanje".

To je poručio na sastanku sa predstavnicima Elektroprivrede, opštine Pljevlja, NVO i d.o.o. Grijanje Pljevlja, povodom realizacije projekta toplifikacije Pljevalja, navodi se u saopštenju MKI.

Ibrahimović je ponovio da je MKI nadležno za sprovođenje politike energetske efikasnosti, a koji uključuju nabavku sistema za grijanje na moderne oblike biomase, tj, pelet i briket. , i u tom smislu treba podsjetiti na do sada realizovane programe.

Ibrahimović naglašava da je toplifikacija Pljevalja "izuzetno važan projekat, ne samo za stanovnike Pljevalja, već i kao model koji bi mogao biti primjenjiv na ostale opštine".

Ali dodaje da nije jedini način za rješavanje višedecenijskog problema Pljevalja, već postoji čitav niz mjera koje omogućavaju sveobuhvatno rješavanje ovog problema.

"Proglašenjem Projekta toplifikacije za javni interes očekuje se povećanje efikasnosti i efektivnosti cijelog procesa, čime bi se ubrzale i prevazišle mnoge administrativne barijere koje bi u redovnim okolnostima stajale na putu", kazao je Ibrahimović.

Dodaje da želi da svi budu "uključeni u ovaj projekat, na svim nivoima i svim institucijama daju svoj maksimum. Sada je urgentno potrebno djelovati u rješavanju ovog, za stanovnike Pljevalja egzistecijalnog problema".

"Zdravlje građana najveći je javni interes", zaključio je Ibrahimović.

Sastanku su, osim državnog sekretara Admira Šahmanovića i sekretarke MKI Mirsade Bošnjak, prisustvovali i menadžer projekta EPCG Veselin Sekulić, generalna direktorica Direktorata za energetiku u MKI Sanja Pavićević, predstavnik Opštine Pljevlja Jasmin Čelebić, Mervan Adrović, Milorad Mitrović i NVO Breznica.

Bonus video: