Po 100 eura za 40 porodica iz Nikšića

"Donatori su željeli da budu anonimni, a imali su samo jedan zahtjev – pomoć moraju dobiti porodice svih vjera", kazali su iz NVO Izvor života

5532 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija "Izvor života" i crnogorski iseljenici iz Rusije obezbijedili su pomoć u iznosu od po 100 eura za 40 socijalno ugroženih porodica iz Nikšića.

Prema riječima Konstantine Vojinović, iz "Izvora života" donatori su željeli da budu anonimni, a imali su samo jedan zahtjev – pomoć moraju dobiti porodice svih vjera.

Na zahtjev pomenute NVO, uz njihove volontere novac će podijeliti jedan od iseljenika koji se trenutno nalazi u Nikšiću.

"Juče su on i naša volonterka obišli nekoliko porodica i bili zatečeni uslovima u kojima porodice žive. Naša organizacija je ponosna što je zahvaljujući ovim ljudima mogla pomoći. Nadamo se da će im ova skromna pomoć makar malo olakšati probleme koje imaju", kazala je Vojinović.

Nikšićanka koja je primila pomoć zahvalila se donatorima i rekla da će joj novac dobro doći da djeci kupi obuću pred početak drugog polugodišta.

Raspodjela novca biće nastavljena narednih dana.

Bonus video: