Gradiće zgradu za radnike MUP-a u Kolašinu

Kolašinska Opština besplatno ustupila zemljište Sindikatu bezbjednosnih institucija Crne Gore

3075 pregleda 6 komentar(a)
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Kolašin prenijeće Sindikatu bezbjednosnih institucija Crne Gore, bez naknade, pravo svojine na neizgrađeno građevinsko zemljištu, koje se nalazi u zahvatu DUP-a ‘’Breza’’.

Kako je objašnjeno u predlogu odluke, koji će pred odbornicima biti naredne sedmice, zemljište je namijenjeno za izgradnju zgrade, kojom će se riješiti stambeno pitanje zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, koji rade u tim organima, a žive na teritoriji opštine Kolašin.

Dvije parcele, površine blizu 1.800 metara kvadratnih, vrijedne su 276.000 eura.

”Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore, kao investitor objekta, oslobađa se obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, a dužan je da o svom trošku izvrši kompletno komunalno opremanje građevinskog zemljišta do priključka na urbanističku parcelu. To uključuje i izgradnju pristupnih saobraćajnica, u skladu sa planskim dokumentom”, piše u predlogu odluke.

Kako podsjećaju iz kolašinske Opštine, Sindikat bezbjednosnih institucija Crne Gore obratio se Opštini Kolašin molbom za pomoć u rješavanju stambenog pitanja zaposlenih. Kako je saopšteno, Sindikat ima obezbijeđena sredstva za izgradnju tog objekta.

Lokalna uprava je, objašnjavaju, prepoznala javni interes “smatrajući da je rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ujedno i stanovnika Kolašina interes i same Opštine”. Parcela na koju će pravo svojine biti prenijeto Sindikatu je, podsjećaju. neizgrađeno građevinsko zemljištu na kom je planskim dokumentom predviđena izgradnja stambenog objekta. Dodatni interes Opštine je, piše u obrazloženju predloga odluke, da se ta neuređena i neizgrađena lokacija privede namjeni.

Bonus video: