Ibrahimović i Gašparikova: Projekti sprovedeni u Pljevljima mogli bi se primijeniti i u ostalim opštinama

"UNDP će i dalje biti partner crnogorskoj Vladi, kako bi zajednički radili na razvoju projekata sa održivim rješenjima i dugoročnim efektima", kazala je stalna predstavnica UNDP -a

1957 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ministar kapitalnih investicija (MKI) Ervin Ibrahimović sastao se sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Danielom Gašparikovom.

Ibrahimović i Gašparikova su razgovarali projektima MKI, planovima za ovu godinu kao i "svakodnevnim izazovima sa kojima se suočava ovaj resor i temama koje su vrlo često u fokusu pažnje javnosti", navodi se u saopštenju MKI.

Ibrahimović je pomenuo i situaciju sa zagađenjem vazduha u Pljevljima i aktivnosti koje je MKI preduzelo, "prije svega u dijelu proglašenja projekta toplifikacije Pljevalja projektom od javnog interesa".

Gašparikova je naglasila podršku UNDP-a ka "unaprjeđenju energetske efikasnosti u domaćinstvima" u Pljevljima.

Istakla je da je u njihovom fokusu razvoj lokalne zajednice, te da bi "projekti sprovedeni u Pljevljima mogli poslužiti kao model koji je primjenjiv i u ostalim lokalnim samoupravama".

"UNDP će i dalje biti partner crnogorskoj Vladi, kako bi zajednički radili na razvoju projekata sa održivim rješenjima i dugoročnim efektima", zaključila je Gašparikova.

Bonus video: