Za spomenik Amfilohiju 50.000 eura: Joanikije i Martinović potpisali ugovor

"Opština Kolašin preuzela prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac", navode iz te lokalne uprave

12709 pregleda 61 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, prilikom današnje posjete Opštini Kolašin sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem potpisao je ugovor, kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen-obilježja mitropolitu Amfilohiju.

Ranije, odlukom o budžetu za ovu godinu, planirana je ta donacija Mitropoliji crnogorsko-primorskoj za izgranju spomenika.

Kako je saopšteno Martinovićevog kabineta, “Opština Kolašin preuzela prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac", što je, kako piše u saopštenju, "čast i zadovljstvo”.

“Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Joanikije je zahvalio na plemenitoj ideji i vrijednoj donaciji koja će poslužiti da se vrlom jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju podigne spomen-obilježje u rodnom gradu. Prilikom posjete Opštini Kolašin, visokopreosvećeni mitropolit Joanikije lično je čestitao gospodinu Martinoviću stupanje na dužnost i poželio mu pomoći božije u radu. Spomenik mitropolitu Amfilohiju nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru, to je i spomenik kulturi, jer je mitropolit bio kulturni djelatelj i član Udruženja književnika Crne Gore.”, saopšteno je iz Martinovićevog kabineta.

Predsjednik Opštine je poručio “da će lokalna uprava u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa Mitropolijom kako bi se na uspješan način realizovala donacija”.

Bonus video: