Kovačević i Vuković učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Opštinski čelnici ukazali na značaj dobrovoljnog davalaštva i iskazali zadovoljstvo što je Nikšić u tom pogledu "perjanica Crne Gore"

5336 pregleda 11 komentar(a)
Vuković i Kovačević, Foto: Opština Nikšić
Vuković i Kovačević, Foto: Opština Nikšić

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, uzeli su učešće u Svetosavskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuje DDK „Sveti Sava“ – Nikšić.

"Tom prilikom, predsjednici, koji su inače dobrovoljni davaoci krvi i već dugi niz godina članovi DDK Sveti Sava Nikšić, ukazali su na značaj dobrovoljnog davalaštva i iskazali zadovoljstvo što je Nikšić u tom pogledu perjanica Crne Gore", navodi se u saopštenju Opštine.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi "Sveti Sava" je najbrojniji i najaktivniji u državi, koji broji oko hiljadu članova. Članovi kluba, kao i sami klub, su više puta nagrađivani kao najaktivniji u državi, a nijesu ih mimoilazila ni međunarodna priznanja Redovno učestvuju u akcijama koje organizuju drugi klubovi kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, a rado se odazivaju i kada su u pitanju pojedična davanja. Godišnje organizuju po dvije akcije samostalno, a prva je na Savindan, koji je i slava kluba. Akcija traje od 13.januara i završena je danas, a pored njihovih članova, svake godine učestvuju i gosti i prijatelji kluba.

Bonus video: