Gužva na kolašinskim skijalištima, u auto kolonama se dugo čeka

Na parkinzima državnog skijališta više nema mjesta, a posjetioci vozila masovno parkiraju desnom stranom puta

30975 pregleda 45 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Do kolašinskih skijališta danas se teško dolazi, a neki od posjetilaca sk-i centara su već skoro dva sata u koloni. Duge kolone na putu i problemi sa parkingom, uzrokovane su tvrde iz Skijališta Crne Gore (SCG), prije svega ogromnim brojem vozila koja su krenula ka ski-centrima.

Na parkinzima državnog skujališta više nema mjesta, a posjetioci vozila masovno parkiraju desnom stranom puta. U kolonama se dugo čeka, a SCG su organizovala autobuse i kombije od restorana Savardak, pa dio gostiju prevoze do ski-centara na taj način. No, posjetioci kažu da ti autobusi doprinose haosu na putu.

Kako je "Vijestima" kazao izvršni direktor SCG Đuro Milošević, na državnom ski-centru je popunjeno 600 parking mjesta i , tvrdi, sve su uradili da se priprema za današnji dan. Značajno manji i, kako gosti tvrde nekvalitetno očišćen, parking na privatno skijalištu je takođe popunjen.

U kolašinskom Odjeljenju bezbjednosti (OB) tvrde da su na putu prema skijalištima tri patrole i da svim raspoloživim kapacitetima nastoje da uvedu red.

Na optužbe da policija selektivno propušta neka vozila, dok druga čekaju u kolonama, iz OB kažu da su propuštana samo vozila iz službene pratnje.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, na skijalište će danas stići premijer Dritan Abazović.

Bonus video: