Đuranović: Završiti put preko Martinića u narednih 10 dana, mještani planiraju blokadu

"Ukoliko Opština ne može to uraditi, Martinići i Brajovići će se sami organizovati i popraviti put koji su davno platili i to ne da se zakrpi već da se izgradi novi", navodi se u saopštenju

4790 pregleda 7 komentar(a)
Đuranović, Foto: Pokret Preokret
Đuranović, Foto: Pokret Preokret

Član Preokreta za Danilovgrad Zdravko Đuranović uputio je danas pismo predsjedniku Opštine Danilovgrad u kojem zahtijeva da se put preko Martinića nađe na agendi prioriteta Opštine i da se zakrpe osnovne rupe na putu u narednih 10 dana.

"Broj rupa na putu se povećava, samim tim i troškovi za popravke vozila kao i stresovi mještana koji svakodnevno koriste taj put. Ukoliko Opština ne može to uraditi, Martinići i Brajovići će se sami organizovati i popraviti put koji su davno platili i to ne da se zakrpi već da se izgradi novi", navodi se u saopštenju.

Kako niko ne shvata ozbiljnost situacije, poručuje on, mještani planiraju da organizuju blokadu dva glavna putna pravca - Bulevar i Stari put, kako bi svi učesnici saobraćaja bili primorani da koriste put preko Martinića i tako se sami uvjere u svakodnevicu Danilovgrađana.

.
foto: Pokret Preokret

Đuranović napominje da su Martinići gusto naseljeno područje, zbog blizine Glavnom gradu, te da su zbog odsustva trotoara na svim putevima pa i na ovom, pješaci životno ugroženi.

"To najbolje znaju oni koji koriste stari put od Danilovgrada do Spuža i svi pješaci koji svakodnevno koriste bulevar Danilovgrad - Podgorica koji takođe nema trotoar. Zato je predloženo da projektom bude predviđen makar jedan trotoar i biciklistička staza. Mi imamo naviku da koristimo ovaj put jer nemamo drugi, a prihvatanjem funkcije predsjednika vi ste se obavezali da završite i rekonstrukciju ovog puta", poručuje Đuranović.