Komisija Glavnog grada: Pare za rad devet NVO

Podijeljeno 40.000 eura za programe pomoći djece i mladih sa smetnjama
1 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.09.2017. 19:07h

Komisija za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija donijela je konačnu odluku da 40.000 eura, dobije devet NVO sa teritorije glavnog grada.

Nevladine organizacije čiji su projekti na javnom konkursu dobili podršku Komisije su „Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju-Podgorica“, „Monte folk“, „Centar za prava djeteta Crne Gore“, „Don Bosko centar“, „Zeleni grad-Green city“, „Skadar lake“, „KUD Ljubo Božanović“, „Montenegro Art Porduction“ i „Navijači reprezentacije Crne Gore - Dukljani“.

Iz PG biroa je saopšteno da su podršku dobili projekti koji se tiču doprinosa poboljšanju položaja djece i mladih sa smetnjama u razvoju u glavnom gradu,

“Projekti se odnose na doprinos poboljšanju položaja djece i mladih sa smetnjama u razvoju u glavnom gradu, 6. Međunarodni festival folkora djece i mladih „Skoči kolo da skočimo“, podršku djeci u riziku i njihovim roditeljima/hraniteljima, Oratorium, Zeleni vodič kroz Podgoricu, Razvrstaj pa zablistaj Podgorice, Smotru amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva - Piperi 2017, postprodukciju kratkometražnog filma „Puna glava radosti“, i kulturu-istoriju, dijasporu i sport”, saopšteno je iz PG biroa.

Poziv za finansiranje projekata koji su od posebnog značaja za Podgoricu, objavljen je 13. marta 2017. godine.

Obezbijedili 200.000 eura

Glavni grad je, kako je saopšteno iz PG biroa, u saradnji sa Evropskom unijom i Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori, u naredne dvije godine obezbijedio 200.000 eura za projekte NVO sektora.

Pored 40.000 eura koje grad godišnje izdvoji za NVO, u naredne dvije godine će biti pridodata sredstva od 100.000 eura koje je opredijelila EU, a implementira UNDP u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), uz još 20.000 eura lokalne samouprave.

Bonus video: