Marković dekan FLU, Đurović direktor Instituta za biologiju mora

"Markoviću koji je i do sada bio dekan FLU, produžen je mandat još tri godine, dok će Đurović preuzeti trogodišnji mandat po isteku mandata aktuelnog direktora Aleksandra Joksimovića", kazala je Glušica

3800 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) reizabrao je danas Marka Markovića za dekana Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU) i imenovao Mirka Đurovića za direktora Instituta za biologiju mora, na trogodišnji mandatni period.

Kako je saopšteno iz UCG, oni su na te funcije izabrani na osnovu predloga vijeća organizacionih jedinica na kojima su zaposleni, a uz pozitivno mišljenje rektora Vladimira Božovića, imajući u vidu njihove biobibliografske reference.

Predsjednica Upravnog odbora UCG Rajka Glušica kazala je da je Markoviću, koji je i do sada bio dekan FLU, produžen mandat još tri godine, dok će Đurović preuzeti trogodišnji mandat po isteku mandata aktuelnog direktora Aleksandra Joksimovića.

Iz UCG su kazali da su na sjednici Upravnog odbora pokrenuti postupci za izbore dekana Fakulteta dramskih umjetnosti, Filozofskog i Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i za direktora Istorijskog instituta.

Kako se navodi, Upravni odbor usvojio je Konsolidovani finansijski izvještaj UCG za prošlu godinu, kao i konsolidovani finansijski i plan javnih nabavki Univerziteta za tekuću godinu, koji se šalju na dalji postupak nadležnim državnim organima.

"Usvojen je i godišnji izvještaj o radu unutrašnje revizije UCG za prošlu godinu, kao i plan javnih nabavki Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra i finansijski plan tog društva za ovu godinu", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: