Tuzović predsjednica Medžlisa Islamske zajednice

Novim Ustavom Islamske zajednice u Crnoj Gori osigurano je pravo aktivnog učešća i predsjedavanja pripadnicama ženskog pola u institucijama Islamske zajednice

3430 pregleda 1 komentar(a)
Tuzović, Foto: Facebook/Privatna arhiva
Tuzović, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Na konstitutivnoj sjednici Medžlisa Islamske zajednice Podgorica za predsjednicu je u četverogodišinjem mandatu izabrana Refika Lela Tuzović.

Novim Ustavom Islamske zajednice u Crnoj Gori osigurano je pravo aktivnog učešća i predsjedavanja pripadnicama ženskog pola u institucijama Islamske zajednice.

Do sada je, kako je saopšteno iz Islamske zajednice, bilo slučajeva da žene budu članovi Medžlisa i Sabora, a sinoć je jedna od njih izabrana za predsjednicu Medžlisa u Glavnom gradu.

Tuzović je rođena 26. februara 1957. godine, u mjestu Lijeva Rijeka. Završila je srednju ekonomsku školu i maturirala 1975. godine. Radni vijek započinje u preduzeću "Gornji Ibar" kao kalkulant i fakturista, kasnije je unaprijeđena na mjesto materijalnog i finansijskog knjigovođe. Godine 2000. počinje raditi kao honorarni službenik Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori na poslovima računovođe, gdje 2003. godine dobija stalni posao kao šef računovodstva, koji i dalje uspješno obnaša. Udata je, majka troje djece i baba petoro unučadi.

Bonus video: