Ivošević dvostruki dobitnik priznanja Univerziteta Crne Gore

Ivošević je član tima tri Erasmus+ projekta čiji su ciljevi unapređenje razvoja plavih ekonomija u zemljama Zapadnog Balkana, razvoj regionalnog zajedničkog master programa za zaštitu i upravljanje morskom sredinom i jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju Crne Gore

1377 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ucg.ac.me
Foto: Ucg.ac.me

Profesor i dekan kotorskog Pomorskog fakulteta Špiro Ivošević i ove godine dobitnik je Priznanja Univerziteta Crne Gore (UCG) za rezultate i doprinose razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnog pozicioniranja te obrazovne ustanove.

Iz UCG je saopšteno da Ivošević dobija ovo priznanja dvije godine zaredom.

"A na osnovu preporuke definisane sistemskom procjenom koja se godinama kontinuirano realizuje na Pomorskom fakultetu Kotor putem primjene internih procedura Sistema kvaliteta ISO 9001: 2015", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, taj sistem tokom protekle decenije objektivno normira, analizira i dokumentuje stručna, nastavna i naučnoistraživačka dostignuća zaposlenih na Pomorskom fakultetu.

"Ivoševića su nominovali rezultati naučnoistraživačkog rada ostvareni 2022. godine, i to: šest radova u kategoriji SCI, 17 na međunarodnim naučnim konferencijama i angažovanje na šest međunarodnih naučno-istraživačkih projekata", kaže se u saopštenju.

Značajan doprinos je, kako se navodi, ostvario kao urednik međunarodnog časopisa - Časopis Pomorskog fakulteta Kotor-Journal of Maritime Sciences.

Ivošević je i član tima tri Erasmus+ projekta čiji su ciljevi unapređenje razvoja plavih ekonomija u zemljama Zapadnog Balkana, razvoj regionalnog zajedničkog master programa za zaštitu i upravljanje morskom sredinom i jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju Crne Gore.

Bonus video: