Hantli i Abazović: Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja saradnju sa Crnom Gorom radi unaprjeđenja carinskog sistema

"Zahvalni smo Abazoviću i institucijama sistema na kooperativnosti u kada je u pitanju borba protiv šverca cigareta", kazao je Hantli i najavio da će britanska delegacija 1. februara posjetiti Luku Bar

3290 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Print screen, Flickr
Detalj sa sastanka, Foto: Print screen, Flickr

Premijer Dritan Abazović sastao se sa Dejvidom Hantlijem, pomoćnikom direktora i rukovodioca međunarodnih poslova za region Zapadnog Balkana, u sastavu Mreže oficira za vezu za privredni i finansijski kriminal Uprave poreza i carine Ujedinjenog Kraljevstva.

Hantli se zahvalio Abazoviću i institucijama sistema na kooperativnosti u kada je u pitanju borba protiv šverca cigareta.

"Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja saradnju sa crnogorskim institucijama u cilju unaprjeđenja rada carinskog sistema", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Hantli je najavio i da će britanska delegacija 1. februara posjetiti Luku Bar.

Abazović se zahvalio za podršku UK koju su kako se navodi "u kontinuitetu pružali u borbi protiv kriminala, a naročito krijumčarenja cigareta preko Slobodne zone Luke Bar".

Sastanku su prisustvovali i britanska ambasadorka u Crnoj Gori, Karen Medoks i v.d. direktora Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić.

"Abazović i Medoks su iskazali zadovoljstvo zbog predstojećeg potpisivanja ugovora između dvije strane u cilju daljeg unaprjeđenja sajber bezbjednosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: