Sadnjom 7.500 stabala CKB podržala projekat „Priceless Planet“

Ukupno 7.500 stabala posađeno je u ime klijenata CKB-a koji su u periodu od 3. oktobra do 31. decembra aplicirali i preuzeli Mastercard® karticu. To je rezultat koji je ostvaren kroz Mastercard „Priceless Planet” projekat koji za cilj ima da se do 2025. godine posadi 100 miliona stabala širom svijeta.

10708 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CKB
Foto: CKB

Ponosni smo na činjenicu da je CKB prva banka koja se u Crnoj Gori pridružila pomenutoj inicijativi kojom se žele umanjiti posljedice klimatskih promjena. Njen značaj ogleda se u tome da će drveće biti posađeno u djelovima svijeta sa najvećim potencijalom za pozitivan uticaj na klimu, zajednicu i očuvanje biodiverziteta.

"Kroz princip malih koraka i pobjeda nastaju velika djela i zaokreti koji svima donose dobro. Na to nas podsjeća i inicijativa Mastercard-a koju smo, sa velikim zadovoljstvom, podržali. Naglašavajući da nijedan doprinos nije zanemarljiv, posebno kada je riječ o suštinski važnim pitanjima, u ime naših klijenata, zasađeno je 7.500 stabala u predviđenim predjelima u svijetu. Uvjeren sam da ćemo i ubuduće nastaviti da predano radimo na očuvanju i zaštiti životne sredine”, istakao je Dino Redžepagić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za sektor poslovanja sa fizičkim licima.

Jelena Ristić, direktorka kompanije Mastercard za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, izjavila je: „Usporavanje klimatskih promena je zadatak koji zahteva uključivanje svih nas, pri čemu uloga poslovnog sektora nije zanemarljiva. Kao tehnološka kompanija koja pokreće promene u svakodnevici, sebi smo postavili ambiciozne ciljeve u domenu ekološke održivosti kroz Priceless Planet koaliciju i dostizanje nulte CO2 emisije, i ponosni smo zbog svakog napretka koji ostvarimo na tom putu. CKB je uključivanjem u Priceless Planet koaliciju dokazala svoju posvećenost očuvanju životne sredine i uvereni smo da ćemo nastaviti istim tempom ka dostizanju održive budućnosti za sve nas".

„Priceless Planet“ koalicija okuplja preko 100 partnera na globalnom nivou. Zajedno sa stručnjacima za klimatske nauke i obnovu šuma iz internacionalnih institua „Conservation international“ i „World Resources Institut“, uz podršku kompanije Mastercard, oni nastoje sprovesti jednu od najvećih globalnih akcija sadnje drveća i obnavljanja šuma.