Ministarstvo pravde izdalo licence za rad za 73 stečajna upravnika

"Počev od 18. januara ove godine, izbor stečajnih upravnika u jedinom Privrednom sudu u Crnoj Gori vrši se metodom slučajnog odabira iz registra licenciranih stečajnih upravnika", navodi se u saopštenju

1571 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo pravde izdalo je licence za rad 73 stečajna upravnika, saopšteno je iz tog resora.

Ministarstvo je, kako je objašnjeno, postupak licenciranja sprovelo postupajući po podnijetim zahtjevima stečajnih upravnika koji su bili upisani na listu stečajnih upravnika i koji su u prethodnoj godini položili ispit provjere znanja.

"Navedeni su upisana u registar licenciranih stečajnih upravnika, koji je Ministarstvo pravde uspostavilo u prethodnom periodu, shodno obavezi utvrđenoj Zakonom o stečaju", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je u saradnji sa kolegama iz Sekretarijata Sudskog savjeta, u okviru pravosudnog informacionog sistema, kreiran algoritam za slučajnu dodjelu predmeta.

"Počev od 18. januara ove godine, izbor stečajnih upravnika u jedinom Privrednom sudu u Crnoj Gori vrši se metodom slučajnog odabira iz registra licenciranih stečajnih upravnika", dodaje se u saopštenju.

Iz tog Vladinog resora su objasnili da reformski proces, koji se pokazao kao izuzetno složen i zahtjevan, konačno ima svoj epilog u vidu objektivnog izbora stečajnog upravnika u svakom pojedinom stečajnom predmetu, bez izuzetka i bez uticaja ljudskog faktora, te ravnomjernoj zastupljenosti bez privilegija.

"Time se isključuje svaki vid selektivnosti i mogućih zloupotreba koje su, nažalost, u prethodnim godinama bile prisutne", poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: