Abazović i Šćekić: Radovi na novoj Hitnoj pomoći gotovi u martu, uskoro izgradnja drugog bloka Doma zdravlja

"Ulcinjski dom zdravlja bogatiji je za ultrazvučni aparat visoke klase "affiniti 30", injektor za CT(skener) i digitalizovani rtg aparat. Ovim ulaganjima pokazuje senzibilitet za zapuštenu zdravstvenu infrastrukturu u koju, nije ulagano godinama", kazao je Šćekić

8553 pregleda 5 komentar(a)
Detalj sa posjete, Foto: Ministarstvo zdravlja
Detalj sa posjete, Foto: Ministarstvo zdravlja

U drugi blok Doma zdravlja Ulcinj koji uskoro počinje sa izgradnjom biće uloženo preko pola miliona eura, čime je, uz ulaganja od oko 100 hiljada eura u toku prošle godine, Vlada pokazala brigu o zdravstvenoj infrastrukturi i zdravlju građana Ulcinja.

To je saopšteno nakon obilaska zdravstvenih objekata delegacije Vlade na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, u Ulcinju.

"Novi blok doma zdravlja kreće sa izgradnjom. Očekujem početkom marta, eventualno u prvih deset dana marta da se završe svi radovi na novoj Hitnoj pomoći u Ulcinju", naglasio je Abazović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, Šćekić je kazao da je "ulcinjski dom zdravlja bogatiji za ultrazvučni aparat visoke klase "affiniti 30", injektor za CT(skener) i digitalizovani rtg aparat".

''Vrijednost ove opreme iznosi skoro 65 hiljada eura", dodao je Šćekić.

On je naglasio da su u tom objektu tokom prošle godine urađeni i sanacioni radovi vrijedni preko 50 hiljada eura.

"Posebno je važna dogradnja Doma zdravlja, za šta je iz kapitalnog budžeta predviđeno izdvajanje od oko 460 hiljada eura", istakao je Šćekić.

Naglašava da se ovim ulaganjima pokazuje senzibilitet za zapuštenu zdravstvenu infrastrukturu u koju kako kaže, "nije ulagano godinama".

"U toku su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju, vrijedni oko 65 hiljada eura, koji se finansiraju iz sopstvenih sredstava Zavoda", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: