Dukaj: Založiću se da Zeta uspješno profunkcioniše i omogući bolji život građanima

"Opština Zeta će učestvovati u svim aktivnostima koje će pospješiti i ubrzati proces modernizacije i reforme javne uprave", kazao je predsjednik Opštine

3217 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Detalj sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se sa predsjednikom Opštine Zeta Mihailom Asanovićem.

Tokom radne posjete, Dukaj i Asanović su razgovarali o budućem funkcionisanju novoformirane Opštine sa fokusom na planove i projekte, finansiranje i stvaranje uslova za unaprjeđenje njihovog rada, navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

"Cilj je stručna podrška u organizovanju i funkcionisanju organa ove lokalne samouprave, posebno kada se radi o normativnom okviru i harmonizaciji propisa, digitalizaciji i decentralizaciji", kazao je Dukaj.

Dukaj dodaje da je cilj da se što prije dostignu osnovni prioriteti kao temelj za dobro funkcionisanje, a sve u "interesu građana i njihovog lakšeg života i rada".

Dukaj je obećao i da će se lično založiti "da Opština Zeta uspješno profunkcioniše i postane ne samo formalni, nego i suštinski centar koji svojim građanima daje odgovarajuće usluge i podršku za dostizanje boljeg života".

Asanović je sagovorniku pojasnio aktivnosti i izazove, koji su pred Zetom, u cilju formiranja službi i organizovanja rada opštine.

"Opština Zeta će učestvovati u svim aktivnostima koje će pospješiti i ubrzati proces modernizacije i reforme javne uprave", zaključio je Asanović.

Bonus video: