Šturanović dobitnik priznanja Univerziteta Crne Gore

"Šturanović prvi docent Pravnog fakulteta koji je ispunio propisane uslove da bude mentor kandidatima na doktorskim studijama, a među njegovim radovima, izdvaja i monografija - Zakonodavna nadležnost skupštine u savremenom parlamentarnom sistemu", navodi se u saopštenju

1905 pregleda 1 komentar(a)
Božović i Šturanović, Foto: Univerzitet Crne Gore
Božović i Šturanović, Foto: Univerzitet Crne Gore

Petar Šturanović dobitnik je priznanja Univerziteta Crne Gore (UCG) za poseban doprinos razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta 2022. godinu.

U saopštenju UCG -a se navodi da se među njegovim značajnijim radovima, izdvaja i monografija "Zakonodavna nadležnost skupštine u savremenom parlamentarnom sistemu".

Dodaje se da je Šturanović priznanje dobio na predlog Vijeća Pravnog fakulteta UCG -a.

"U posljednje četiri godine objavio je tri rada na SSCl/AHCI listi, od kojih je ove godine objavio članak u američkom časopisu prestižnog izdavača SAGE Publishing, i rad na SCOPUS listi", navodi se u saopštenju UCG.

Ističe se da je Šturanović prvi docent Pravnog fakulteta koji je ispunio propisane uslove da bude mentor kandidatima na doktorskim studijama.

"Autor je članaka u Leksikonu diplomatije Crne Gore, objavljenom 2022. godine, u izdanju Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, a takođe je jedan od autora članaka u Leksikonu crnogorskih dinastija CANU", dodaje se u saopštenju.

"Šturanović je rukovodilac četiri studijska programa na master studijama na Pravnom fakultetu UCG -a", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: