Započeti radovi na sanaciji unutrašnjosti crkve Svetog Antuna Padovanskog

"Završeno je uklanjanje postojećeg malterisanog ravnog dijela plafona, a trenutno se postavljaju konstrukcije za izradu gipsanog plafona na istoj visini, nakon čega je planirano povezivanje sa lučnim malterisanim ivicama i farbanje do visine gipsane bordure", piše u saopštenju

2015 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na crkvi Svetog Antuna Padovanskog, Foto: Služba gradonačelnika Cetinja
Radovi na crkvi Svetog Antuna Padovanskog, Foto: Služba gradonačelnika Cetinja

Radovi na sanaciji unutrašnjosti crkve na Cetinju Svetog Antuna Padovanskog započeti su danas, saopšteno je iz Službe gradonačelnika tog grada.

Oni su dodali da su tokom prethodnih mjeseci, plafon i unutrašnji zidovi crkve pretrpjeli značajna oštećenja, koja su prijetila da dođe do urušavanja.

Prijestonica Cetinje, je kako navode, počela radove na sanaciji, kako bi taj prostor imao optimalne uslove za rad.

"U okviru radova u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, završeno je uklanjanje postojećeg malterisanog ravnog dijela plafona, a trenutno se postavljaju konstrukcije za izradu gipsanog plafona na istoj visini, nakon čega je planirano povezivanje sa lučnim malterisanim ivicama i farbanje do visine gipsane bordure", navodi se u saopštenju.

crkva na cetinju
foto: Služba gradonačelnika Cetinja

Radove su obišli gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i zamjenik gradonačelnika Miloš Mudreša.

Iz Prijestonice su dodali da se Đurašković zahvalio sestrama Franjevkama crnogorske provincije reda Bezgrešnog začeća, "na nesebičnoj podršci koju pružaju onima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na vjeru i naciju, čime ostavljaju neizbrisiv trag kroz dugogodišnji život i rad na Cetinju".

Bonus video: