Šćekić i Đurović: Crna Gora ima potencijal da razvije elitni zdravstveni turizam

"Šćekić i Đurović su razgovarali i o rješavanju statusa Instituta Igalo i jačanju kapaciteta ovog rehabilitacionog centra, koji je takođe značajan i već prepoznat u oblasti zdravstvenog turizma", navodi se u saopštenju

5836 pregleda 13 komentar(a)
Šćekić i Đurović, Foto: MZD
Šćekić i Đurović, Foto: MZD

Crna Gora ima značajan potencijal za razvoj zdravstvenog turizma a cilj je usklađivanje i uvođenje najboljih praksi, koje će konačan oblik dobiti kroz zakonska rješenja.

To je zaključak ministara zdravlja i ekonomskog razvoja i turizma, Dragoslava Šćekića i Gorana Đurovića, nakon sastanka u Ministarstvu zdravlja.

"Crna Gora ima potencijal da razvije elitni zdravstveni turizam a geografski položaj i pogodna klima su idealno podneblje za rehabilitaciju", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Dodaje se da je riječi bilo i o konkretnim usaglašavanja Zakona o zdravstvenoj zaštiti sa Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu u oblasti zdravstvenog turizma.

Šćekić i Đurović su ocijenili da nakon usaglašavanja zakonskih normi, prateći međunarodne standarde, uz adekvatnu infrastrukturu, kadar i opremu Crna Gora ima dobru osnovu za razvoj zdravstvenog turizma.

"Adekvatna zdravstvena usluga neraskidivi je dio turističke ponude, a naša zemlja ima veliki potencijal u oblasti medicine, za koje turisti koji posjećuju našu zemlju imaju veliko interesovanje", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su banje i prirodna lječilišta kojima država obiluje jedan od bitnijih faktora razvoja zdravstvenog turizma.

"Šćekić i Đurović su razgovarali i o rješavanju statusa Instituta Igalo i jačanju kapaciteta ovog rehabilitacionog centra, koji je takođe značajan i već prepoznat u oblasti zdravstvenog turizma", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: