Četrdeset novih slučajeva koronavirusa

Aktivno 317 slučajeva infekcije

5511 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IJZCG
Foto: IJZCG

U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovano 40 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 690 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 13, Nikšića deset, Budve i Pljevalja po četiri, Berana i Danilovgrada po dva i iz Andrijevice, Bijelog Polja, Kotora, Tivta i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 5,80 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa COVID-19 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.797.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 53 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 317.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 286.421.

U Podgorici je aktivno 149 slučajeva zaraze koronavirusom, u Nikšiću 36, Baru 19, Budvi i Pljevljima po 17, Tivtu 15, Beranama, na Cetinju i u Kotoru po 12, Danilovgradu osam i u Herceg Novom sedam.

U Bijelom Polju aktivna su četiri slučaja zaraze koronavirusom, Kolašinu tri, Andrijevici i Rožajama po dva, a u Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Plužinama, Šavniku i Tuzima nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Bonus video: